Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Tai bus geriausia žuvienė jūsų gyvenime: sriubos gaminimas pagal greitą autentišką receptą
Maistas / Gėrimai

Tai bus geriausia žuvienė jūsų gyvenime: sriubos gaminimas pagal greitą autentišką receptą

Puikus žuvienės receptas
Dalintis

Lietuviai jau nuo moka virti žuvies sriubą arba tiesiog žuvienę. Žuvis turi būti šviežia. Galite naudoti įvairių rūšių, tačiau jei norite sodresnio sultinio, naudokite upinę žuvį.

Skaniausia žuvų sriuba – receptas su bulvėmis

Ingredientai:

  • 600 g karšio;
  • 400 g bulvių;
  • 1 svogūnas;
  • 1 morką;
  • 3 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 1 lauro lapas;
  • 5 g krapų;
  • 5 g petražolių;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 1,5 litro vandens.

Paruošimas:

  1. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą. Supilkite vandenį, pastatykite ant didelės ugnies, užvirkite, tada sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite, kol suminkštės.
  2. Tuo tarpu išvalykite žuvį, pašalinkite pelekus ir vidurius, nuplaukite ir supjaustykite porcijomis.
  3. Nulupkite svogūnus ir morkas, supjaustykite juos kubeliais ir sudėkite į keptuvę. Kepkite 3-5 minutes augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies.
  4. Bulves pasūdykite ir sudėkite žuvį. Sudėkite keptuvės turinį. Virkite 10-15 minučių, kol žuvis išvirs.
  5. Pabaigoje apibarstykite smulkintomis žolelėmis, pagardinkite pipirais, druska ir lauro lapu. Išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir palikite 7-10 minučių pastovėti.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...