Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Pamiršite visus kitus receptus: nerealios vištienos šlaunelės grietinėlės padaže
Maistas / Gėrimai

Pamiršite visus kitus receptus: nerealios vištienos šlaunelės grietinėlės padaže

Vištienos slaunelių mėsa grietinėlės padaže
Dalintis

Daugelis lietuvių mėgsta vištieną dėl malonaus skonio ir prieinamos kainos. Pabandykite ją paruošti kreminiame padaže – tai fantastiškai skanu. Prie šio patiekalo tinka bet koks garnyras. Jūs ir jūsų šeima tikrai liksite sužavėti.

Vištienos šlaunelės kreminiame padaže

Pagaminsite per 1 valandą.

Ingredientai:

  • 800 g vištienos šlaunelių filė;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikos;
  • 0,3 arbatinio šaukštelio pipirų;
  • ypač tyras, aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus.

Padažas:

  • 3 skiltelės česnako;
  • 300 ml 20 % grietinėlės;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
  • juodųjų pipirų pagal skonį;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio „chmeli suneli”;
  • 80 g kietojo sūrio;
  • ryšulėlis petražolių.

Paruošimas:

  1. Šlaunelių filė pagardinkite druska, įberkite paprikos ir juodųjų pipirų. Palikite marinuotis 30 minučių.
  2. Marinuotą mėsą kepkite iš abiejų pusių apie 8 minutes.
  3. Tuo tarpu 3 skilteles česnako sutarkuokite smulkia tarka.
  4. Iš keptuvės išimkite keptą mėsą. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite česnaką, įpilkite grietinėlės, druskos, juodųjų pipirų ir „chmeli suneli” prieskonių.
  5. Taip pat sutarkuokite sūrį smulkia tarka ir įmaišykite į grietinėlę.
  6. Į padažą sudėkite apkeptą mėsą ir troškinkite uždengę dangčiu ant silpnos ugnies apie 10-15 min. Proceso metu mėsą apverskite.

 

Vaizdo įrašas:

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...