Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl kepant kepenėles reikia naudoti sodą: kulinarinis triukas
Maistas / Gėrimai

Kodėl kepant kepenėles reikia naudoti sodą: kulinarinis triukas

Kodėl kepant kepenėles reikia kepimo sodos
Dalintis

Ar žinojote, kad soda gali labai praversti kepant vištienos, jautienos ir kiaulienos kepenėles? Dėl sodos naudojimo kepenėlės tampa minkštos, sultingos ir švelnios, jos tiesiog tirpsta burnoje.

Štai paaiškinimas: soda – silpnas šarmas. Soda chemiškai reaguoja su kepenėlėse esančia rūgštimi, neutralizuodama rūgščią aplinką. Dėl to kepenų gabalėliai tampa ypač minkšti ir švelnūs.

Kaip paruošti kepenėles su soda?

  1. Pirmiausia kepenėles 10-čiai minučių pamerkite į šaltą vandenį. Tada supjaustykite jas griežinėliais, pašalindami plėvelę.
  2. Kepenų gabalėlius apibarstykite soda ir sumaišykite. Uždarykite dangtį ir palikite 1,5 valandos.
  3. Po to nuplaukite kepenėles tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte sodą.
  4. Dabar kepenėlės paruoštos gaminti pagal bet kurį receptą. Pavyzdžiui, galite sumaišyti miltus, druską, pipirus, prieskonius ir prieš kepant kiekvieną kepenėlių gabalėlį apvolioti šiame mišinyje, tada įkaitinti keptuvę su aliejumi ir kepti kepenėles po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės.

Paruoštam patiekalui pagardinti įberkite česnako.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...