Ar žinojote, kad soda gali labai praversti kepant vištienos, jautienos ir kiaulienos kepenėles? Dėl sodos naudojimo kepenėlės tampa minkštos, sultingos ir švelnios, jos tiesiog tirpsta burnoje.
Štai paaiškinimas: soda – silpnas šarmas. Soda chemiškai reaguoja su kepenėlėse esančia rūgštimi, neutralizuodama rūgščią aplinką. Dėl to kepenų gabalėliai tampa ypač minkšti ir švelnūs.
Kaip paruošti kepenėles su soda?
- Pirmiausia kepenėles 10-čiai minučių pamerkite į šaltą vandenį. Tada supjaustykite jas griežinėliais, pašalindami plėvelę.
- Kepenų gabalėlius apibarstykite soda ir sumaišykite. Uždarykite dangtį ir palikite 1,5 valandos.
- Po to nuplaukite kepenėles tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte sodą.
- Dabar kepenėlės paruoštos gaminti pagal bet kurį receptą. Pavyzdžiui, galite sumaišyti miltus, druską, pipirus, prieskonius ir prieš kepant kiekvieną kepenėlių gabalėlį apvolioti šiame mišinyje, tada įkaitinti keptuvę su aliejumi ir kepti kepenėles po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės.
Paruoštam patiekalui pagardinti įberkite česnako.
Parašyti komentarą