Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl verdant sultinį svarbu nugriebti putas: paaiškinimas
Maistas / Gėrimai

Kodėl verdant sultinį svarbu nugriebti putas: paaiškinimas

Skaidrus vištienos sultinys paprastai
Dalintis

Žinoma, kad verdant skystą patiekalą susidaro putų, kurios nėra visiškai estetiškos. Ją įprasta pašalinti, nes sriuba nebus skani ir apetitą keliančios išvaizdos.

Tačiau ne visi žino tikrąsias priežastis, kodėl svarbu pašalinti putas. Išsiaiškinkime, kokios jos yra:

Nemalonus skonis

Pirmiausia verta prisiminti, kad sultinys nebus skanus ir švelnus, jei pamiršite pašalinti putas.

Iškart pajusite kartoką skonį, todėl vargu ar kas nors norės valgyti šį patiekalą.

Patiekalo išvaizda

Daugelis virėjų stengiasi pagaminti skaidrų sultinį, kuris sukeltų apetitą. Pagrindinė šio pirmojo patiekalo gaminimo paslaptis – pašalinti putas.

Jei ją paliksite, sultinys nebus patrauklus.

Sveikatos problemos

Jei sultinį gaminsite iš pirktinės mėsos, negalėsite būti tikri dėl jos kokybės. Kai kurie virėjai netgi rekomenduoja nusunkti pirmąjį vandenį, kuriame ruošiamas sultinys.

Jei laikysitės šios taisyklės, galite atsikratyti galimų antibiotikų ir kitų cheminių medžiagų, kurios buvo mėsoje.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...