Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Vakuumas ir žema temperatūra: kaip paruošti vištienos filė, kuri džiugina vištienos mėgėjus
Maistas / Gėrimai

Vakuumas ir žema temperatūra: kaip paruošti vištienos filė, kuri džiugina vištienos mėgėjus

Sultinga vištienos filė
Dalintis

Vištienos krūtinėlės gaminimas nėra sudėtingas. Tačiau jei pasistengsite šiek tiek daugiau, galiausiai gausite šedevrą, kurio trokšta vištienos mėgėjai.

1974 m. prancūzų virtuvės šefas Georgesas Pralusas išrado paslaptingą „sous vide” techniką. Jis suprato, kad vakuumas ir žema temperatūra (iki 100 laipsnių) užtikrina, jog maistas nepraranda drėgmės, o skonis ir maistinės medžiagos išlieka didesnės koncentracijos nei verdant ar kepant.

Tad kodėl šis būdas dar nėra plačiai paplitęs? Priežastis paprasta: ne visi apie šią techniką žino. Taigi ištaisykime šį trūkumą ir mėgaukimės ypatingu sultingos mėsos skoniu.

Sultingos vištienos filė receptas

Laikas: 2 valandos + marinavimo laikas

  • Sudedamosios dalys:
  • 1 vištienos filė;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio maltos paprikos;
  • 2 valgomieji šaukštai sojų padažo;
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Nuplaukite ir nusausinkite filė popieriniu rankšluosčiu. Sudėkite ją į dubenį, įpilkite aliejaus, sudėkite smulkintą česnaką, papriką, sojų padažą, druską (būkite atsargūs, sojų padažas ir taip yra sūrus) ir pipirus.
  2. Dėkite į šaldytuvą valandai, o dar geriau – per naktį.
  3. Sudėkite filė į vakuuminį maišelį ir vakuuminiu būdu uždarykite.
  4. Įdėkite į lėtąją viryklę, įpilkite vandens, kad šiek tiek apsemtų mėsą.
  5. Nustatykite „Multichef” režimą, 65 laipsnių temperatūrą ir 70 minučių trukmę.
  6. Po to filė lengvai apkepkite keptuvėje arba ant grotelių, prieš tai aptepę alyvuogių aliejumi.
  7. Nepalikite mėsos ilgai keptuvėje, nes ji praras visus „sous vide” metodo privalumus.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...