Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Puikus priedas prie arbatos ar kavos: keksiukai su konservuotais persikais
Maistas / Gėrimai

Puikus priedas prie arbatos ar kavos: keksiukai su konservuotais persikais

Keksiukai su persikais
Dalintis

Keksiukai su konservuotais persikais bus puikus priedas prie arbatos ar kavos. Tešla bus labai švelni ir saikingai saldi, ji puikiai dera su vaisiais. Žinoma galite naudoti šviežius persikus arba nektarinus.

Sudedamosios dalys:

  • „00” malimo kvietiniai miltai – 250 g
  • 2,5 % riebumo kefyro – 200 ml;
  • vištų kiaušiniai – 3 vnt;
  • sviestas – 70 g;
  • cukraus – 200 g;
  • konservuotų persikų – 200 g;
  • kepimo milteliai tešlai – 2,5 šaukštelio;
  • druskos – 1 žiupsnelis;
  • vanilino – 1 žiupsnelis.

Paruošimas:

1. Giliame dubenyje sumaišykite 3 vištų kiaušinius ir cukrų.

2. Naudodami mikserį plakite mišinį 10 minučių, kol taps purus ir šviesus.

3. Į mišinį supilkite 2,5 proc. jogurto.

4. Į tešlą įmaišykite iki kambario temperatūros atvėsusį ištirpintą sviestą. Tešlą maišytuvu išmaišykite iki vientisos masės.

5. Į tešlą suberkite persijotus kvietinius miltus, kepimo miltelius, vanilę ir druską. Dar kartą sumaišykite tešlą iki vientisos masės.

6. Iš konservuotų persikų nuspauskite sirupą. Vaisius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite supjaustytus persikus į tešlą ir išmaišykite.

7. Į metalinę keksiukų formą įdėkite popierinius krepšelius. Pripildykite formeles 2/3 tešlos.

8. Keksiukus su persikais dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Keksiukus kepkite vidutinėje temperatūroje, kol jie taps auksinės spalvos, 25-30 minučių.

9. Išimkite paruoštus keksiukus iš metalinių formų ir atvėsinkite iki kambario temperatūros ant grotelių. Kvepiančius keksiukus patiekite su pienu, arbata arba kompotu. Mėgaukitės!

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...