Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Tai didžiulė klaida, kurią daro beveik kiekvienas žmogus: kada reikia sūdyti grikius juos verdant?
Maistas / Gėrimai

Tai didžiulė klaida, kurią daro beveik kiekvienas žmogus: kada reikia sūdyti grikius juos verdant?

Kada dėti druskos verdant grikius
Dalintis

Grikiai yra labai populiarus, skanus ir sveikas produktas, kurį mėgsta beveik visi. Išvirti grikių košę nėra sudėtinga. Svarbiausia apskaičiuoti grūdų ir vandens proporcijas ir nepamiršti laiku išjungti viryklės. Tačiau yra vienas niuansas, kurį žino ne visi, nors jis labai svarbus norint pasigaminti skanią košę. Kalbame apie tai, kada verdant į dribsnius dėti druskos – pradžioje ar pabaigoje?

Kada sūdyti grikius?

Bendra visų grūdinių kultūrų taisyklė yra ta pati: juos reikia sūdyti iš karto, kai tik jie įdedami virti. Reikalas tas, kad grūdai verda lėtai, todėl reikia leisti sūriam vandeniui tolygiai įsigerti.

Jei druskos įdėsite virimo viduryje arba paskutinę minutę, vanduo bus sūrus, bet grikiai – ne.

Įdomus faktas: druska sulėtina vandens virimą, bet pagreitina virimo procesą. Taigi, vanduo be druskos užvirs greičiau, bet jei druskos įbersite virimo pradžioje, grikiai išvirs greičiau.

Išvirti grikiai su soda

Ar galima grikius dėti į verdantį vandenį?

Tokios taisyklės nėra.

Kai kurie žmonės sako, kad jei grikiai dedami į šaltą vandenį, grūdai tampa rūgštūs, o košė būna klampi.

Jei grikiai dedami į verdantį vandenį, košė būna biresnė.

Jei nusprendėte kruopas iš anksto pamirkyti, darykite tai šaltame vandenyje. Išmirkyti grikiai išvirs daug greičiau.

 

Įdomūs faktai apie grikius

  • Grikiai yra vertingas baltymų šaltinis. Juose yra 18 nepakeičiamųjų aminorūgščių, o jo baltymų sudėtis panaši į subalansuotų vištų kiaušinių ir pieno miltelių baltymų sudėtį.
  • Grikiuose yra trys iš aštuonių organizmui būtinų aminorūgščių (treonino, lizino, triptofano), todėl jie yra nepakeičiamas produktas žmonėms, kurie nevalgo mėsos. Be to, grikiai įsisavinami daug geriau nei mėsos produktai.
  • Grikiai iš organizmo šalina kenksmingą cholesterolį ir toksinus. Juos rekomenduojama vartoti vyresnio amžiaus žmonėms ir sergantiesiems mažakraujyste.
  • Valgant grikių košę gerėja psichoemocinė būklė ir smegenų veikla.
  • Grikiai padeda palengvinti nemigą. Jei blogai miegate, užpildykite pagalvę grikių lukštais.
  • Grikiai yra Japonijos nacionalinės virtuvės dalis. Iš grikių gaminami soba makaronai, kurie yra labai populiarūs.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...