Turbūt visi jaustumėmės blogai, kai derlius, kuriam skyrėme daug laiko ir pastangų, pasirodytų esąs nevalgomas. Tai ypač pasakytina apie salotas, kurios tam tikromis sąlygomis gali tapti karčios.
Kodėl salotos tampa karčios?
Salotos priklauso šalčiui atsparių augalų grupei, todėl esant aukštai temperatūrai jos gali tapti karčios. Tačiau nemalonaus kartaus skonio atsiradimui įtakos turi ne tik temperatūra, bet ir salotas pasiekiančios šviesos kiekis.
Jei jūsų sklypas yra vietovėje, kurioje daug saulės, suteikite pastogę, kai salotos pradeda aktyviai augti. Tam tinka nedidelio tankio dengiamoji medžiaga.
Dėl sumažėjusio UV spindulių poveikio salotos nebebus veikiamos streso, o tai reiškia, kad išnyks kartumas, kuris yra reakcija į stresinę situaciją.
Parašyti komentarą