Smidrai yra neįtikėtinai sveika daržovė, turinti antioksidantų ir flavonoidų. Dalijamės itin sezonišku patiekalu su smidrais.
Reikės:
- 250 g smidrų;
- 80 g šoninės;
- 200 g grybų;
- ypač geros kokybės alyvuogių aliejaus;
- 30-40 g sviesto;
- 4-5 skiltelės česnako;
- druskos, pipirų;
- parmezano sūrio.
Paruošimas:
- Smidrus nuplaukite ir nupjaukite kietąją dalį. Nulupkite maždaug 1/3 stiebo. Šparagus 1 minutę pavirkite pasūdytame vandenyje, tada iš karto perkelkite į ledinį vandenį ir atvėsinkite.
- Paimkite keptuvę, į ją įpilkite šiek tiek aliejaus pakepinkite grybus, kol taps auksinės spalvos, tada sudėkite česnaką, šoninę ir smidrus.
- Viską kartu kepkite vos 3-4 minutes, įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
- Viską sudėkite į lėkštę ir apibarstykite tarkuotu parmezanu!
Parašyti komentarą