Kiaulpienių uogienėje yra daug antioksidantų ir vitamino C, todėl tai labai vertingas produktas sveikatai.
Uogienei pagaminti reikės:
- 200 g kiaulpienių;
- 600 g cukraus;
- 500 ml vandens;
- 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties.
Kaip virti:
- Žirklėmis nukirpkite geltonus žiedlapius ir sudėkite juos į puodą, tada užpilkite vandeniu. Pastatykite puodą ant ugnies ir palaukite, kol užvirs.
- Kai mišinys užvirs, į puodą supilkite citrinos rūgštį ir pusvalandžiui sumažinkite kaitrą iki minimumo, tada nuimkite nuo viryklės.
- Palikite puodą uždengtą dangčiu valandai, kad būsima uogienė prisitrauktų. Praėjus nurodytam laikui, nuovirą perkoškite per sulankstytą sūrmaišį.
- Grąžinkite kiaulpienes į puodą ir suberkite į jas cukrų. Vėl įjunkite ugnį ir laukite, kol cukrus visiškai ištirps, nuolat maišydami uogienę šaukštu.
- Po to nemaišydami virkite kiaulpienių mišinį pusvalandį.
- Karštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius, uždarykite dangteliais ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
Parašyti komentarą