Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip pasigaminti kiaulpienių uogienę?
Maistas / Gėrimai

Kaip pasigaminti kiaulpienių uogienę?

Kiaulpienių uogienė
Dalintis

Kiaulpienių uogienėje yra daug antioksidantų ir vitamino C, todėl tai labai vertingas produktas sveikatai.

Uogienei pagaminti reikės:

  • 200 g kiaulpienių;
  • 600 g cukraus;
  • 500 ml vandens;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties.

Kaip virti:

  1. Žirklėmis nukirpkite geltonus žiedlapius ir sudėkite juos į puodą, tada užpilkite vandeniu. Pastatykite puodą ant ugnies ir palaukite, kol užvirs.
  2. Kai mišinys užvirs, į puodą supilkite citrinos rūgštį ir pusvalandžiui sumažinkite kaitrą iki minimumo, tada nuimkite nuo viryklės.
  3. Palikite puodą uždengtą dangčiu valandai, kad būsima uogienė prisitrauktų. Praėjus nurodytam laikui, nuovirą perkoškite per sulankstytą sūrmaišį.
  4. Grąžinkite kiaulpienes į puodą ir suberkite į jas cukrų. Vėl įjunkite ugnį ir laukite, kol cukrus visiškai ištirps, nuolat maišydami uogienę šaukštu.
  5. Po to nemaišydami virkite kiaulpienių mišinį pusvalandį.
  6. Karštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius, uždarykite dangteliais ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...