Aviečių sezonas pačiame įkarštyje, dabar jų galima nusipirkti parduotuvėje arba turguje. Iš aviečių galima gaminti uogienes, kompotus, malti su cukrumi, šaldyti ir džiovinti. Tačiau, ar galima, ar būtina avietes plauti prieš valgant?
Daugelis žmonių atsisako plauti avietes, nes „kruopščiai” nuplovus avietes jos pavirsta į košę. Kai kurie mano, kad avietės yra „antibakterinės”, kad nėra prasmės jų plauti.
Ar reikia plauti avietes prieš jas valgant?
Mes nežinome, kas ir kur rinko uogas, ar rinkėjo rankos buvo švarios, kiek ir kaip jos buvo apdorotos, ar buvo purškiamos. Norint išvengti žarnyno infekcijų ir apsinuodijimo, avietes prieš vartojimą būtina nuplauti.
Aviečių galima neplauti tik tuo atveju, jei žinome, kaip uogos augo, ir patys jas rinkome švariomis rankomis.
Kaip tinkamai nuplauti avietes?
Avietes reikia nuplauti prieš pat valgant, kad jos nesuskilinėtų ir nesuirtų.
Neplaukite jų po tekančiu vandeniu. Geriausia į gilų dubenį įpilti šilto, tačiau ne karšto vandens, į jį įdėti sūrmaišį su avietėmis ir kelias minutes palaikyti, šiek tiek pakratyti. Šią procedūrą galima pakartoti kelis kartus.
Po to avietes galite sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų vandens perteklius.
Parašyti komentarą