Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl verdant kiaušinį trynys tampa žalias?
Maistas / Gėrimai

Kodėl verdant kiaušinį trynys tampa žalias?

Geltonas kiaušinio trynys
Dalintis

Kiaušiniai yra svarbus maistinių medžiagų, kurios būtinos sveikam organizmui palaikyti, šaltinis. Tai labai subalansuotas produktas, kurį reikėtų reguliariai įtraukti į savo mitybą. Kiaušinių virimas laikomas sveikiausiu jų paruošimo būdu. Tačiau kartais kiaušinio trynys pakeičia spalvą ir įgauna nepatrauklų žalią atspalvį.

 

Kodėl taip gali nutikti?

Kai kurie žmonės mano, kad trynys keičia spalvą dėl to, kad kiaušinis prastos kokybės. Tačiau tai klaidingas įsitikinimas: tokį kiaušinį galima valgyti be pavojaus sveikatai.

Mažai kas žino, kad žalias atspalvis yra tik netinkamo terminio apdorojimo sukeltos cheminės reakcijos rezultatas.

Taip atsitinka, jei kiaušinius verdate per ilgai, todėl turėtumėte laikytis tam tikrų virimo taisyklių – kiaušinius reikėtų virti apie 10 minučių.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...