Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Blizganti pusė į vidų ar išorę: kaip teisingai suvynioti maistą į foliją
Maistas / GėrimaiPatarimai

Blizganti pusė į vidų ar išorę: kaip teisingai suvynioti maistą į foliją

Teisingas folijos naudojimas ir pakavimas
Dalintis

Tikriausiai kiekvienas žmogus yra pagalvojęs, kaip iš tikrųjų reikėtų vynioti maistą į foliją – blizgia puse į vidų ar į išorę. Sužinokite, kaip teisingai naudoti foliją.

Aliuminio folija gaminama valcuojant plonus metalo sluoksnius.

Šio proceso metu naudojami specialūs voleliai, kad paviršius vienoje pusėje būtų blizgus, o kitoje – matinis. Šis skirtumas atsiranda tik dėl gamybos proceso ir neturi įtakos folijos savybėms.

Kaip teisingai naudoti foliją: blizgia puse į vidų ar į išorę? Apskritai nėra didelio skirtumo, kuria puse naudojama folija. Funkcinės folijos savybės yra vienodos abiejose pusėse. Tačiau yra keletas patarimų:

Jei norite, kad šiluma labiau atsispindėtų atgal į maistą, rekomenduojama maistą vynioti matine puse į išorę, o blizgia puse į vidų. Blizgioji pusė geriau atspindi šilumą, o matinė pusė ją labiau sugeria. Tačiau šilumos atspindėjimo skirtumas yra gana nežymus.

Šaldant maistą: nesvarbu, kurią pusę naudosite. Folija vienodai apsaugos maistą nuo oro, drėgmės ir kvapų.

Kada svarbi folijos pusė? Kai kuriais atvejais rinkoje galima rasti folijos, kurios viena pusė padengta specialia danga, pavyzdžiui, nelimpančia danga. Naudodami tokią foliją, būtinai laikykitės gamintojo nurodymų: dengtoji pusė paprastai yra matinė ir turėtų liestis su maistu, kad maistas nepriliptų.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Kaip panaudoti citriną

Atraskite netikėtą citrinos ir gvazdikėlių naudą

Du paprasti ingredientai, kuriuos tikriausiai jau turite savo namuose – citrina ir...

Įbrėžimai ant kaitlentės

Ar turite įbrėžimų savo keraminėje kaitlentėje? Išbandykite šią paprastą gudrybę, kuri juos pašalins

Jei įbrėžimai ant jūsų keraminės kaitlentės kelia jums nerimą, atėjo laikas juos...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...