Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Net pati kiečiausia mėsa taps minkšta ir tirps burnoje – paslaptis slypi stebuklingame marinate
Maistas / Gėrimai

Net pati kiečiausia mėsa taps minkšta ir tirps burnoje – paslaptis slypi stebuklingame marinate

Sprandinė su bulvėmis ir sūriu
Dalintis

Dėl specialaus marinato mėsa tampa nepaprastai minkšta, tirpsta burnoje ir suskyla į skaidulas. Kartu tai labai paprastas patiekalas, kurį gali pasigaminti kiekvienas. Paruoškite visus reikiamus produktus pagal toliau pateiktą sąrašą ir palepinkite savo šeimą nauju, gardžiu patiekalu. Paprasta, greita, skanu ir sotu.

Ingredientai:

  • kiauliena, geriausia sprandinė (arba bet kokia kita mėsa) – 2 kg;
  • svogūnai – 250 g;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • augalinis aliejus – 40 ml;
  • alaus – 350 ml;
  • bulvės – 800 g;
  • kietasis sūris – 200 g;
  • jogurtas – 120 g;
  • majonezas – 150 g;
  • garstyčios grūduose – 50 g.

 

Mėsos marinato ruošimas

  • Mėsą supjaustykite gana dideliais gabalais. Svogūną supjaustykite ketvirčiais, įberkite druskos, pipirų, įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite.
  • Supilkite 1 butelį šviesaus alaus. Uždenkite folija ir dėkite į šaldytuvą marinuotis bent 30 minučių.

Mėsos marinavimas šviesiame aluje

Sluoksniavimas ir kepimas

  • Aluje marinuotą mėsą sudėkite į kepimo skardą arba stiklinį indą skirtą kepimui. Ant viršaus paskleiskite plonais griežinėliais supjaustytas bulves.
  • Sutarkuokite kietąjį sūrį ir pabarstykite griežinėliais supjaustytas bulves. Galiausiai dubenyje sumaišykite jogurtą, majonezą ir garstyčių sėklas. Užpilkite ant bulvių.
  • Uždenkite kepimo popieriumi, o viršų – folija. Kepkite 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje. Tada nuimkite foliją ir popierių. Kepkite dar 10 minučių toje pačioje temperatūroje.
  • Viskas! Skanaus.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...

Naminiai varškės sūreliai

Skanių naminių varškės sūrelių receptas. Pamirškite sūrelius iš parduotuvės

Ieškote gardaus, sveiko ir lengvai pagaminamo deserto, kuris nustebintų visus namuose? Šie...

Šaldyta žuvis

Įspėjimas Lietuvos gyventojams – pavojus dėl užterštos žuvies: „Nevartokite – viršytas gyvsidabrio kiekis, kelia grėsmę sveikatai“

Lietuvos gyventojams svarbu žinoti – Europos rinką pasiekė užterštos žuvies produktai, kuriuose...