Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl prancūzai kruasanus mirko į kavą ir tada valgo? Tradicijos ar išsidirbinėjimas?
Maistas / Gėrimai

Kodėl prancūzai kruasanus mirko į kavą ir tada valgo? Tradicijos ar išsidirbinėjimas?

Kruasanas su kava DI nuotr.
Kruasanas su kava DI nuotr.
Dalintis

Šios šalies gyventojai kruasaną visada pamerkia į kavą. Kai kuriems žmonėms tai atrodo keista, tačiau patiems prancūzams kruasanų mirkymas kavoje tapo savotiška nacionaline tradicija.

Ekspertai paaiškino, kad prancūzai kruasanus, bandeles ir bagetes mirko gėrime, nes šie desertai jiems atrodo pernelyg sausi. Be to, kai kurių prancūziškų kepinių pluta gali būti kieta. Ne visiems patinka jos traškumas – ir į pagalbą ateina karšti gėrimai. Jiems netrukdo net tai, kad puodelyje lieka trupinių.

Tarp kitko daugelis lietuvių vis dar turi įprotį sausainius, vaflius ir krekerius mirkyti arbatoje, piene ar kavoje. Kartais tai tiesiog skanu, paaiškinimo tam nėra.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...