kaip nugesinti soda min
kaip nugesinti soda min
Dalintis

Namų šeimininkės žino, kad geriausi kepimo milteliai yra soda. Beveik visuose brangiuose kepimo milteliuose naudojama įprasta soda su kai kuriais cheminiais priedais.

Tačiau pyragų, tortų, blynų ir pyragaičių tešloje naudojama ne gryna soda, o gesinta soda.

Valgomoji soda
Valgomoji soda

Kodėl reikia nugesinti sodą?

Atsakymas į šį klausimą yra gana akivaizdus. Teisingai naudojama soda yra unikalūs kepimo milteliai. Visų pirma, citrinos rūgštis ir soda sukelia tokią aktyvią reakciją, kad ji, kaip elementas, pradeda skaidytis ir išskiria didelį kiekį anglies dioksido, dėl ko tešla yra lengvesnė ir poringesnė.

Sodą galite užgesinti keliomis priemonėmis, kurių galima rasti bet kurioje virtuvėje.

Kaip nugesinti sodą citrinos rūgštimi?

Labiausiai paplitęs būdas greitai ir lengvai nugesinti sodą. Norėdami tai padaryti, turite paimti reikiamą sodos kiekį, kurį reikia praskiesti santykiu 1:2 (vienas prie dviejų). Citrinos sultis galima išspausti tiesiai į indą su soda. Tada soda ir citrinos sultis reikia sumaišyti su miltais. Paprasta, bet labai efektyvu.

Kaip nugesinti sodą su actu?

Be citrinos sulčių ar citrinos rūgšties, soda gali būti nugesinta paprastu actu, kuris parduodamas bet kurioje maisto prekių parduotuvėje.

Norėdami gauti puikų rezultatą, į arbatinį šaukštelį turite lašinti 5–7 lašus 9% acto. Šaukštelyje esantį actą reikia užpilti reikiamu kiekiu sodos, o kai tik masė pradeda šnypšti ir putoti, tuoj pat supilkite viską į miltus.

Kaip gesinti sodą su grietine ar kefyru?

Tais atvejais, kai tešla minkoma rankomis, sodos nugesinimui geriausia naudoti kefyrą arba grietinę, pakanka tik įdėti sodos, kad gautumėte purumo efektą.

Viskas yra gana paprasta: paimkite šaukštą grietinės ar kefyro, įpilkite soda ir išmaišykite. Gautą mišinį įpilkite į tešlą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...