Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Greitas ir skanus užkandis per 5 minutes: idealus pasirinkimas šventiniam stalui
Maistas / Gėrimai

Greitas ir skanus užkandis per 5 minutes: idealus pasirinkimas šventiniam stalui

Skani kietojo sūrio užtepėlė
Dalintis

Šis paprastas, bet nepaprastai gardus užkandis puikiai tiks tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Jį paruošite vos per 5 minutes, o rezultatas tikrai nustebins!

Ingredientai:

  • 2 vnt. kietojo sūrio
  • 2 vnt. virtų kiaušinių
  • 1 skiltelė česnako
  • 30 g sviesto
  • Šviežių žalumynų (krapų, petražolių)
  • 1-2 šaukštai majonezo
  • Druskos pagal skonį
  • Skrudintos duonos ar krekerių

Paruošimas:

  1. Sutarkuokite sūrį: Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Jei norite, galite naudoti dviejų rūšių sūrį – fermentinį ir kietąjį.
  2. Sutarkuokite kiaušinius: Virtus kiaušinius taip pat sutarkuokite smulkia tarka.
  3. Paruoškite česnaką: Nulupkite česnako skiltelę ir pašalinkite šerdį, kad neliktų aštraus kvapo. Česnaką sutrinkite arba perleiskite per spaudą.
  4. Sumaišykite ingredientus: Į dubenį sudėkite tarkuotą sūrį, kiaušinius, česnaką, smulkintus žalumynus ir sviestą (sviestą taip pat galite sutarkuoti). Pagardinkite majonezu ir druska, gerai išmaišykite.
  5. Patiekite: Užkandį galite patiekti salotų dubenyje arba, dar geriau, ant skrudintos duonos riekelių ar krekerių.

Sūrio užtepėlė

Šis užkandis yra ne tik skanus, bet ir labai universalus. Jį galite pritaikyti savo skoniui ir fantazijai, pridėdami įvairių ingredientų. Be to, jis yra greitas ir paprastas paruošti, todėl puikiai tiks, kai neturite daug laiko gaminti.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

1 Komentaras

guest
1 Komentaras
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Ingrida
Ingrida
prieš 7 mėnesių

Ir majonezas ir sviestas-riebalu bomba

Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...