Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Daug kas pagalvos, kad marinavote ją savaitę: kaip kepti kiaulieną, kad išliktų sultinga
Maistas / Gėrimai

Daug kas pagalvos, kad marinavote ją savaitę: kaip kepti kiaulieną, kad išliktų sultinga

Kaip iškepti mėsą, kad ji būtų sultinga
Dalintis

Ar kada nors kepėte kiaulieną ir nusivylėte, kai ji tapo sausa ir kieta? Daugelis žmonių susiduria su šia problema. Tačiau yra gudrybių, kurios padės jums paruošti sultingą ir minkštą kiaulieną kiekvieną kartą! Šiame recepte atskleisime keletą paslapčių, kurios pakeis jūsų požiūrį į kiaulienos kepimą ir leis mėgautis tobulais rezultatais.

Sudedamosios dalys:

  • 800 g kiaulienos;
  • 1 svogūnas;
  • 2 – 3 šaukštai augalinio aliejaus;
  • druskos – pagal skonį;
  • pipirų, sausų prieskonių – pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Prieš kepdami palikite mėsą 30 minučių kambario temperatūroje, kad „pailsėtų“.
  2. Prieš pat kepimą pagardinkite druska ir pipirais, kad mėsa išliktų sultinga.
  3. Į įkaitintą keptuvę storu dugnu įpilkite šiek tiek aliejaus ir kepkite kiaulieną ant didelės ugnies po 3-4 min. iš kiekvienos pusės, kad apskrustų.
  4. Tada sumažinkite ugnį ir kepkite toliau, retkarčiais apversdami gabalėlius, kol jie visiškai iškeps.
  5. Prieš patiekdami mėsą palikite dar 5-10 minučių „pailsėti“ – taip ji taps minkšta ir sultinga.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...