Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Virtuvės šefas „sprogdina” socialinius tinklus, o svogūno iššūkis skrieja per visą internetą. Ar jau išbandei?

1 min. skaitymo

Sužinokite, kaip įveikti amžiną svogūnų pjaustymo iššūkį ir išvengti ašarų virtuvėje. Pamirškite nepatogius akinius, kramtomąją gumą ir kitus abejotinus metodus! Štai paprastas ir veiksmingas triukas, kuris naudojamas jau daugelį metų: prieš pjaustydami svogūną, sutepkite peilio ašmenis alyvuogių aliejumi.

Kodėl tai veikia?

Pjaustant svogūną išsiskiria sieros rūgšties dujos, kurios dirgina akis ir sukelia ašarojimą. Alyvuogių aliejus sukuria ploną apsauginį sluoksnį ant peilio ašmenų, kuris „pagauna“ šias dujas ir neleidžia joms pasiekti jūsų akių.

Dar keli patarimai:

  • Aštrus peilis: kuo aštresnis peilis, tuo mažiau pažeidžiamas svogūno minkštimas ir tuo mažiau išsiskiria dirginančių dujų.
  • Šaldytuvas: prieš pjaustymą palaikykite svogūnus šaldytuve 30-45 minutes. Žema temperatūra sulėtins chemines reakcijas ir sumažins dujų išsiskyrimą.
  • Vėdinimas: pjaustykite svogūnus gerai vėdinamoje patalpoje arba po įjungtu gartraukiu.

Išbandykite šį paprastą triuką ir mėgaukitės svogūnų pjaustymu be ašarų!

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus