Varšuvos Senamiesčio turgaus aikštėje atidaryta Kalėdų mugė. Vienas iš parodos dalyvių – restoranas „u Fukiera“, viena garsiausių Magdos Gessler įstaigų. Kuo šįkart nustebino restoranų savininkė? Dėmesio verti ne tik karšti vynai.
Karšti vynai „U Fukiera” už vidutines kainas
Nors čiuožykla aplink Kalėdų mugę Varšuvoje dar uždaryta, karštų gėrimų ir lenkiškų patiekalų mėgėjų daugėja. Kaip praneša „Wirtualna Polska”, vieną iš prekystalių šįkart išsinuomojo Magda Gessler.
Restoranas „U Fukiera” yra viena seniausių Varšuvos maitinimo įstaigų. Jis garsėja lenkų virtuve ir tradiciniais Varšuvos patiekalais. Jau daugelį metų jo savininkė yra televizijos laidų vedėja Magda Gessler.
Daugumoje Varšuvos mugės kioskų karštas vynas siūlomas už 20–25 zlotus (apie 4,50–5,70 euro) už puodelį. Pas Magdą Gessler karštas vynas 250 ml talpos popieriniame puodelyje kainuoja 25 zlotus (apie 5,70 euro). Dovanų gausite įžymybės autografo atspaudą.
Kiek kainuoja vienas Magdos Gessler koldūnas?
Garsioji restoranų verslininkė taip pat siūlo karštus patiekalus, kurie vadinami „Kalėdų gardumynais”. Pasiūlyme yra, pavyzdžiui, raudonųjų burokėlių sriuba puodelyje už 17 zlotų (apie 3,90 euro) arba senoviškas bigosas (lenkiškas troškinys) su mėsa ir grybais už 25 zlotus (apie 5,70 euro), tačiau dėmesio vertas visų pirma vienas keptas koldūnas su kopūstais ir grybais, kainuojantis 10 zlotų (apie 2,30 euro). Be to, Magda Gessler taip pat siūlo:
- veršienos guliašą, šiek tiek aštrų – 30 zlotų (apie 6,80 euro),
- dešrą, patiekiamą su tarkuotais krienais ir garstyčiomis – 25 zlotus (apie 5,70 euro),
- baltas dešreles – 25 zlotus (apie 5,70 euro),
- meduolius su slyvų įdaru – 15 zlotų (apie 3,40 euro).
„WP.pl” teigia, kad kiti prekybininkai Varšuvos mugėje siūlo panašias kainas. Vidutiniškai tai apie 20 zlotų (apie 4,50 euro) už žirnių sriubą ar keptą dešrą ir 10–15 zlotų (apie 2,30–3,40 euro) už oscypką (rūkytą avių pieno sūrį) ar duoną su naminiais taukais.
Kalėdų mugė Varšuvoje veiks iki 2025 m. sausio 6 d. Jos populiarumo pikas dar priešakyje.
Parašyti komentarą