Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Tokie persimonai bus tobuli: 3 saldaus ir prinokusio vaisiaus požymiai
Maistas / GėrimaiPatarimai

Tokie persimonai bus tobuli: 3 saldaus ir prinokusio vaisiaus požymiai

Skanių persimonų pasirinkimas
Dalintis

Persimonas yra ne tik skanus, bet ir naudingas vaisius, kuris ypač populiarus rudens-žiemos sezonu. Jame gausu organizmui naudingų vitaminų ir mineralų. Tačiau norint mėgautis jo skoniu, svarbu žinoti, kaip pasirinkti tinkamai prinokusį persimoną, ypač jei norite išvengti nemalonaus lūpas „sutraukiančio” poveikio.

 

Prieš gilindamiesi į pasirinkimą, supraskime, kuo persimonas naudingas

Šis vaisius:

  • turi daug vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą, ir provitamino A, naudingo regėjimui ir odai;
  • turi skaidulų, kurios gerina virškinimą, ir antioksidantų, kurie lėtina senėjimo procesus.

Reguliarus persimonų vartojimas gali padėti pagerinti širdies ir kraujagyslių sveikatą, nes juose yra kalio ir magnio.

 

Kaip pasirinkti persimonus – ką svarbu žinoti

Persimonų pasirinkimas priklauso nuo veislės. Pagrindinės rūšys yra šios:

Maistui vartojami rytinio juodmedžio (Diospyros kaki) vaisiai – rytiniai persimonai, kaukazinio juodmedžio (Diospyros lotus) vaisiai – kaukaziniai persimonai, virgininio juodmedžio (Diospyros virginiana) vaisiai – virgininiai persimonai (plačiau apie rūšis skaitykite vle.lt).

Kaip išsirinkti persimonus

Kaip išsirinkti nerūgštų persimoną – patarimai

Prieš pirkdami atidžiai apžiūrėkite vaisių, atkreipdami dėmesį į:

  • Spalvą. Prinokęs persimonas turėtų būti sodrios oranžinės spalvos. Blyškūs arba žalsvi vaisiai greičiausiai yra mezgimo.
  • Minkštumą. Patikrinkite, ar vaisius jaučiamas. Saldus persimonas bus šiek tiek minkštas, bet ne pernokęs. Jei jis per kietas, palaukite porą dienų, kol prinoks.
  • Uodega. Prinokusio persimono uodega sausa ir ruda. Žalia uodega yra neprinokusio vaisiaus požymis.
  • Taip pat nepamirškite, kad persimono odelė turi būti lygi, blizganti, be įtrūkimų ir dėmių.

Jei jau nusipirkote neprinokusių persimonų, leiskite jiems sunokti kambario temperatūroje arba kelias valandas užšaldykite. Taip pašalinsite rūgštumą.

Dabar jau žinote, kaip išsirinkti persimonus, kad jie džiugintų savo skoniu. Vadovaukitės šiais paprastais patarimais, kad visada mėgautumėtės tik geriausiais vaisiais.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Pinigų išėmimas iš bankomato

Grynųjų pinigų išėmimas iš bankomato? Iš karto nenueikite, nes galite prarasti pinigus

Išsiimti grynųjų pinigų bankomate neužtrunka ilgai, tačiau kai jau išsigryninate pinigus, prie...

Jūsų PIN kodas

10 blogiausių PIN kodų. Jei tai jūsų kodas, nedelsiant pasikeiskite

Šiais laikais atsiskaityti kortele yra daug patogiau nei nešiotis grynuosius pinigus, tačiau...