Kepti kiaušinius yra gana sudėtinga, ypač kai juos reikia apversti. Tačiau yra būdas, kaip patiekalą iškepti per 45 sekundes, jo neapverčiant. Patarimais pasidalijo „Meags Eggs“ įkūrėja Megan Webster, rašo Express.
Ji taiko vadinamąjį „dangčio metodą“.
„Leiskite keptuvės apačios karščiui kepti kiaušinio apačią, o keptuvę uždenkite, kad iš viršaus taip pat būtų atitinkama kaitra”, – patarė ekspertė.
Tereikia „leisti, kad karštis pasiektų kiaušinio viršų, ir iškepti kiaušinį jo neapverčiant“. Tam reikia įkaitinti alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies, tada į keptuvę įmušti kiaušinį ir palaikyti jį maždaug minutę, o tada keptuvę uždengti dangčiu.
„Paskutinėms 45-60 sekundžių arba kol baltymai susigers, o trynys dar bus minkštas, keptuvę uždenkite dangčiu. Norėdami patikrinti, pakratykite keptuvę, kad pamatytumėte, ar trynys vis dar juda. Kai kiaušinis iškeps pagal jūsų skonį, mentele perkelkite kiaušinį į lėkštę.“, – pataria Webster.
Jos teigimu, kiaušinių nereikia apversti.
O vistiek kaip keptuve ar virtuve kiausiukus vistiek nuo ju labai daug pat dama ir bezdama.Dabar nakty man rašant,valgiau vakare kiausiuku virtu daugiau ir kruopų perlinių košes su pienuku,zinoma neiskaet visko.Dabar nakty perdejimas bezdejimas oi kaip didelis ir daznas yra.Netdgi ir daugiau uz berniuka bezdaliuka.O perdet ir bezdet tai reikia,reikia gi.Blofai kai jau neiisiperdama neissibezdama.
Net nezinojau kad reikia apversti kepant kiaušinius……nuo mažens kepiau su dangčiu
Dabar priviso, tu ekspertų, kaip ta darome ne taip kaip rengemės ir panašiai, galime ir be jų nuomonės susitvarkyti!!!
Tokiu komentatorių pilnas šiūkšlynas ir iš kur jie dygsta?
Dėjau ant tokių šūdspertų ir kepu kaip noriu.