Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tarkuotas moliūgų pyragas – patiks net tiems, kurie nemėgsta moliūgų

2 min. skaitymo

Jei oras prastas, lauke lyja ir vėjuota, tiesiog suburkite visą šeimą prie stalo ir prie arbatos patiekite tarkuoto moliūgų ir varškės pyrago. Pyrago aromatas pripildys visus namus, o naminių pyragaičių skonis nepaliks abejingų.

Tešlai reikės:

  • kvietinių miltų – 240 g.
  • cukraus pudros – 50 g.
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis
  • druskos – 1 žiupsnelis
  • atšaldytas sviestas – 120 g.
  • kiaušinis – 1 vnt

Įdarui:

  • moliūgas – 300 g.
  • razinų – 30 g.
  • apelsinų žievelės – 1 šaukštelis
  • varškės (bet kokio riebumo) – 350 g.
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • cukraus – 100 g.
  • druskos – 1 žiupsnelis
  • kukurūzų krakmolo – 50 g.

Paruošimas:

  1. Miltus, cukraus pudrą, kepimo miltelius ir druską sumaišykite dideliame dubenyje. Į sausus ingredientus sudėkite stambia tarka sutarkuotą šaltą sviestą.
  2. Trinkite ingredientus rankomis, kol gausite vientisus trupinius.
  3. Į trintų trupinių mišinį įmuškite kiaušinį ir dar kartą sumaišykite visus ingredientus. Įdėjus kiaušinį, tešla susidarys elastingas gumulas, kuris nelips prie rankų. Dirbti su šia tešla – vienas malonumas! Paruoštą tešlą padalykite į dvi dalis: 1/4 ir 3/4 viso kiekio. Mažesnę dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį 20-30 minučių.
  4. Iš didesniosios tešlos dalies nuimamoje formoje suformuokite būsimo pyrago pagrindą ir šonus. Šonų aukštis turėtų būti apie 4 cm.
  5. Dideliame dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, druską ir kukurūzų krakmolą. Ingredientus sumaišykite panardinamuoju maišytuvu: turite gauti vientisą masę be gumuliukų. Į varškės įdarą sudėkite razinas, apelsino žievelę ir stambia tarka sutarkuotą moliūgą.
  6. Visus ingredientus gerai išmaišykite. Sudėkite įdarą į skardą ir išlyginkite paviršių.
  7. Iš šaldiklio išimkite mažesnę tešlos dalį ir ją sutarkuokite ant įdaro.
  8. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus