Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Augalai Kodėl paprikų daigai nedygsta: dažna pradedančiųjų problema
Augalai

Kodėl paprikų daigai nedygsta: dažna pradedančiųjų problema

Kodėl nedygsta paprikų daigai
Dalintis

Jei jūsų paprikų daigai nedygsta, pirmiausia patikrinkite, ar juos laikėte 3-4 savaites. Skirtingai nei, pavyzdžiui, agurkams, paprikoms dygti reikia daug laiko, ir tai yra šios kultūros norma.

Dažnai sodininkai prieš sėdami sėklas apdoroja jas tirpalais. Ir šiame etape pasitaiko tipiškų klaidų: pirma, per stiprus mangano tirpalas (geriausia, kad jis būtų tik šiek tiek rausvas, kitaip sėklos žus).

Antra, didelis kiekis vandens – sėklas reikia laikyti tarp drėgnų audinio gabalėlių, o ne užpilti vandeniu (drėgmės perteklius trukdo deguoniui pasiekti sėklas);

Trečia, per didelis džiovinimas – po mirkymo sėklas reikia šiek tiek išdžiovinti; jei persistengsite, daigai žus ir neišleis šaknų.

Be to, verta prisiminti, kad po apdorojimo bet kokiu tirpalu sėklas reikia nuplauti po tekančiu vandeniu. Jei apie tai pamiršite, produkto likučiai stabdys paprikų augimą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Veja bus stora ir žalia

Tavo kiemo veja išdžiūvo? Paprasti, bet veiksmingi būdai kaip ją paversti vėl gražia

Vasaros metu vejos dažnai praranda sodrią žalią spalvą, tampa gelsvos, sausos ar...

Atsikratome amarų

Mano metodas prieš amarus – nekenksmingas, bet veiksmingas jau tą pačią dieną

Šiemet mūsų sodą užpuolė neįprastai stipri amarų invazija. Jau nuo ankstyvo pavasario...

Myrtus communis

Miegosite kaip kūdikis! Šį augalą tiesiog privalu turėti savo miegamajame

Miegamasis – tai kambarys, kuriame turėtų vyrauti ramybė ir atsipalaidavimas. Tinkamai parinkti...

Trąšų užpilas agurkams

Praskieskite 1 valgomąjį šaukštą 10 litrų vandens visiems agurkams: tręškite kartą per savaitę.

Manau, kad jau pastebėjote – agurkai yra gana jautrūs maistinėms medžiagoms ir...