Ar žinojote, kad alus gali būti ne tik gaivinantis gėrimas, bet ir puiki trąša jūsų daržui? Ypač pomidorams – jie itin gerai reaguoja į papildomą maitinimą alumi, o derlius gali padvigubėti.
Alus gaminamas iš aukštos kokybės miežių ir apynių, kurie natūraliai praturtina dirvožemį. Teisingai panaudotas, jis tampa stipria organine trąša, naudingai veikiančia augalų šaknis.
Kaip naudoti alų tręšimui
Alų galima tiesiogiai pilti prie pomidorų šaknų – tai skatina greitesnį augimą ir geresnį derlių. Tačiau geriausi rezultatai pasiekiami, kai iš alaus pagaminama speciali trąša.
Jums reikės:
- 0,5 litro alaus (galima naudoti ir pasenusį),
- 0,5 kg rudojo cukraus,
- 30 g karbamido,
- 25 litrų kambario temperatūros vandens.
Viską gerai išmaišykite, kad cukrus visiškai ištirptų. Šį mišinį laistykite tiesiai prie augalo šaknų – geriausia tai daryti anksti ryte arba vakare. Venkite laistyti lapus, nes pomidorai nemėgsta drėgmės ant lapijos – tai gali skatinti grybelinių ligų plitimą.
Rezultatai – greiti ir akivaizdūs
Toks maitinimas stiprina šaknis, spartina augimą ir pagerina vaisių kokybę. Pomidorai tampa didesni, sultingesni ir gausesni. Tai paprasta, pigu ir efektyvu – ypač jei naudojate alų, kuris liko neišgertas.
Šis metodas tinka ir pipirams, kurie taip pat gerai reaguoja į tokį organinį tręšimą. Taigi jei turite nereikalingo alaus – neišpilkite, pamaitinkite daržą!
Siulau ipilti namines, bus dar geresnis rezultatas. Vaisiams subrendus. – ir,, kaifas”, ir uzkanda.
Ir šliužai susirinks į alaus puotą