Tikrai nemalonu, kai išvaizdžios ir puikios uogos pasižymi prastu, nesaldžiu ir neišraiškingu skoniu. Tačiau, puiki žinia ta, kad šį trūkumą galima lengvai ištaisyti. Kaip? Visi atsakymai šiame straipsnyje.
Kaip pagerinti braškių skonines savybes?
Pasirodo, kad neišraiškingo skonio priežastis – kalio trūkumas.
Ekspertai teigia, kad braškes išgelbės tręšimas. Reikia vartoti trąšas, kuriose yra daug kalio – puikiai tinka mono kalio fosfatas. Jį reikėtų ištirpinti santykiu 1 g 1 litrui vandens. Šiuo atveju naudojamos tik vandenyje tirpios trąšos, kuriose yra ne mažiau kaip 15 % kalio. Nepamirškite, kad braškės apdorojamos per lapus.
Nustebsite, kaip greitai veikia šis metodas – jau po kelių dienų uogos tampa kur kas saldesnės ir skanesnės.
Parašyti komentarą