Birželio mėnesį nepamirškite patręšti svogūnų. Jie jums atsidėkos puikiu skoniu bei labai dideliu dydžiu.
Svogūnų tręšimas birželį
Svogūnai – nepretenzinga kultūra, tačiau jie mėgsta būti tręšiami.
Tačiau kaip teisingai tręšti svogūnus vasaros pradžioje? Pasirodo, jums nereikia bėgti į parduotuvę pirkti įvairių tam skirtų preparatų, nes patys galite pasigaminti puikių trąšų! Tam pakaks paprasto fermentuoto žolelių užpilo iš dilgėlių ir kiaulpienių.
Pakanka pripildyti kibirą šių piktžolių, užpilti vandeniu ir palikti šiltoje vietoje savaitei, kad greičiau fermentuotųsi.
Kai tik pasirodys putos ir būdingas kvapas, tai aiškus ženklas, kad produktas fermentavosi, vadinasi, jį galima naudoti.
Pirmiausia atskieskite du litrus šio užpilo 2-iem litrais švaraus vandens. Tik tada galite laistyti šiuo mišiniu augalus.
Tai turės teigiamą poveikį svogūnų formavimuisi ir vystymuisi, nes produkte yra visų tam reikalingų mikro ir makroelementų.
Parašyti komentarą