Braškės – ne tik skanios, bet ir sveikatai naudingos uogos. Norint gauti gausų ir saldų jų derlių, svarbu užtikrinti tinkamą priežiūrą. Ypač svarbu pasirūpinti tinkamomis trąšomis.
Turinys
„Pieninis“ braškių tręšimas gegužės mėnesį: kaip tai veikia?
Pienas turi kalcio, kalio, fosforo, magnio ir kitų mikroelementų, kurie skatina sveiką augalų vystymąsi. Be to, pieno trąšos padeda atbaidyti kenkėjus ir apsaugoti nuo grybelinių infekcijų. Pieno, kaip trąšos, naudojimas gali pagerinti uogų skonį, padaryti jas sultingesnes ir saldesnes.
Geriausias laikas tręšti – žydėjimo laikotarpis ir vaisių susidarymo pradžia. Po to, kai pasirodo pirmieji žiedai, galima pradėti tręšti.
Pieno trąšų receptas:
- 1 l pieno;
- 10 l vandens.
Naudojimo instrukcija:
- Pieną sumaišykite su vandeniu nurodytomis proporcijomis.
- Kiekvieną braškių krūmą palaistykite 500 ml gauto tirpalo.
- Tręškite kartą per savaitę žydėjimo ir uogų formavimosi laikotarpiu.