Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Pienas, kefyras arba vanduo. Kuris blynų variantas yra geresnis?
Maistas / Gėrimai

Pienas, kefyras arba vanduo. Kuris blynų variantas yra geresnis?

Blynų tešla su actu
Dalintis

Nuo to, su kuo gaminsite blynus, priklauso jų skonis. Tačiau ne tik tai, tešlos kokybė, gatavų blynų minkštumas ir tankumas priklauso nuo tešlos pagrindo – pieno, kefyro ar vandens.

Pienas

Populiariausias receptas yra su pienu, gaminant lietinius. Lietiniai yra labai populiarūs ir dažnai laikomi klasika. Į pieną dedami kiaušiniai, miltai, šiek tiek cukraus ir druskos. Kepimo miltelių paprastai nededama.

Blyneliai būna skanūs ir švelnūs. Pienas suteikia blynams subtilų skonį ir minkštumą. Tačiau yra niuansų.

Maišant tešlą pienas negali pakankamai prisotinti miltų drėgmės, todėl geriau jį atskiesti vandeniu. Tai reiškia, kad miltai piene netirps taip gerai, kaip vandenyje. Geriausia pieną skiesti vandeniu maždaug santykiu du prie vieno, t. y. dvi dalys šalto pieno ir viena dalis šilto vandens. Geriau, kad pienas būtų kambario temperatūros, tada tešla geriau išsimaišo. O miltai gerai išskiria glitimą.

Kefyras

Iš kiaušinių trynių, cukraus, kefyro ir miltų užmaišome tešlą, į kurią įpilamas šiltas vanduo bei įdedamas vienas šaukštelis sodos. Išplakame baltymus ir įmaišome į tešlą. Galima įpilti dar šaukštą augalinio aliejaus. Blyneliai būna švelnūs ir skanūs. O atvėsę jie išlieka skanūs ir minkšti, kitaip nei blynai, pagaminti su pienu. Jie būna šiek tiek kietesni.

Kefyro blyneliai yra labai minkšti, tačiau skonis šiek tiek rūgštokas, be to, jie yra purūs, labiau panašūs į blynus. Nors paprastai kefyras taip pat skiedžiamas vandeniu.

Vanduo

Vanduo blynams yra geras pasirinkimas, ypač tiems, kurie nori sumažinti kalorijų kiekį arba pasigaminti liesų blynų. Jie nebus tokio kreminio skonio kaip blynai su pienu, tačiau gali būti skanūs ir visai priimtini.

Šiuos blynus lengva pagaminti, tereikia pieną, kurį ketinote įpilti, pakeisti vandeniu, galite naudoti gazuotą vandenį, kad tešla būtų puresnė ir su burbuliukais.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...