Pradžia Straipsniai Atsakymai į klausimą "Kaip...?" Pasiruoškite Kūčioms: Kaip išvirti kisielių namuose?
Atsakymai į klausimą "Kaip...?"Maistas / Gėrimai

Pasiruoškite Kūčioms: Kaip išvirti kisielių namuose?

Skanus spanguolių kisielius
Dalintis

Kisielius yra tradicinis lietuviškas gėrimas geriamas per Kūčias. Tradiciškai gaminamas iš uogų, vaisių ar daržovių, dažniausiai iš spanguolių. Jis yra saldus ir gaivus, todėl mėgstamas tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Norint greitai išvirti kisielių, galite naudoti jau paruoštus miltelius. Kisielius pakelyje, dedamas į šaltą vandenį ir kaitinamas iki užvirimo. Virti po užvirimo jo nereikia.

Natūralus spanguolių kisieliaus receptas

Spanguoliu kisielius receptas
Iliustracija: Spanguolių kisieliaus receptas

Ingredientai:

  • spanguolės: 0,5 litro
  • vanduo: 3 litrų
  • cukrus: 6 valgomųjų šaukštų
  • bulvių krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų

Eiga:

  1. Pirmiausia nuplauname spanguoles.
  2. Tada nuplautas spanguoles mediniu grūstuvu ištriname per smulkų sietelį.
  3. Tuomet į užvirintą vandenį suberiame cukrų, su visu sieteliu įmerkiame tai, kas liko sietelyje trinant spanguoles. Sietelio turinį patriname mediniu šaukštu, arba samteliu, kol pabaltuos. Tai, kas liko sietelyje – išmetame. Viralas įgauna švelniai rožinę spalvą. Ištrintų spanguolių į verdantį vandenį dar nepilame!
  4. Tada krakmolą atskiedžiame su šaltu vandeniu, gerai išmaišome bei lėtai pilame į puodą. Puodo turinys privalo būti kaitinamas, bet nevirti, kad krakmolas „nesušoktų į gabalus”. Jau supylus krakmolą, puodo turinys maišant užvirinamas bei nukeliamas nuo ugnies, kad atvėstų maždaug iki 30 laipsnių temperatūros.
  5. Po to į puodą supilame ištrintas spanguoles. Išpilstome ir skanaujame!

Spanguolių kisieliaus virimas iš pakelio (pirkta parduotuvėje)

Spanguolių kisielius pakelyje

Reikės:

  • spanguolių kisieliaus miltelių – 1 vnt;
  • šaltas vanduo – 2 litrai.

Paruošimas:

  1. Į didelį puodą įpilkite 2 litrus šalto vandens.
  2. Supilkite spanguolių kisieliaus miltelius ir uždėkite virti.
  3. Būtinai nuolat maišykite ir laukite kol kisielius pradės virti.
  4. Tada išjunkite kaitrą ir palaukite kol kisielius atvės.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...