Šiame straipsnyje papasakosime, kodėl agurkus ir pomidorus reikia tręšti… citrinos rūgštimi. Agurkai ir pomidorai yra itin populiarios daržovės, kurias savo sklype augina beveik kiekvienas sodininkas. Kad augalai greitai augtų ir gerai vystytųsi, ypatingą dėmesį reikia skirti trąšoms. Sužinokite, kaip citrinos rūgštis padeda auginant šias dvi daržoves.
Kodėl citrinos rūgštis – puiki trąša?
Tie, kas išbandė šį metodą, nuolat kartoja, kad po tokio tręšimo greitai atsigauna net pavytę agurkai ir pomidorai. Citrinos rūgštis tiesiog “atgaivina” daržoves, pagerina jų medžiagų apykaitos procesus ir supaprastina maisto medžiagų pernešimo iš dirvožemio į augalą procesą. Be to, ji labai pagreitina augimą – jau pirmasis purškimas citrinos rūgštimi duoda stulbinamą rezultatą.
Citrinos rūgštis agurkams ir pomidorams – kaip naudoti?
Jei manote, kad jūsų auginamos daržovės nėra pakankamai gražios, prinokusios ir stiprios, jums skubiai reikia citrinos rūgšties pagalbos.
Paruoškite mišinį taip: ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą citrinos rūgšties 10-yje litrų vandens ir šiuo užpilu laistykite kartą per 7 dienas po pagrindinio augalų laistymo.
Kiekį koreguokite – 0,5-1 litras kiekvienam krūmui, priklausomai nuo daigų dydžio. Užteks 2 savaičių, kad pastebėtumėte, kaip agurkai ir pomidorai smarkiai pasikeitė ir pradėjo augti. Ateityje šias trąšas galima naudoti profilaktiškai – 1-2 kartus per mėnesį.