Jei norite užauginti didelius ir gardžius česnakus, jums nereikia leisti pinigų brangioms trąšoms! Šiandienos straipsnyje pasidalinsime paprastu česnakų tręšimo receptu, kurį sudaro trys nebrangūs ingredientai.
Kodėl česnakams reikia trąšų?
Česnakai yra ganėtinai atsparūs augalai, tačiau jiems reikia maistinių medžiagų, kad aktyviai augtų ir džiugintų geromis skoninėmis savybėmis.
Šis tręšimo receptas prisotins dirvožemį naudingais mikroelementais, skatinančiais česnakų augimą ir vystymąsi.
Sudedamosios trąšų dalys:
1 litro talpos pakuotė garstyčių aliejaus;
500 g medžio pelenų;
10 gintaro rūgšties tablečių (po 0,5 g).
Paruošimas:
Sumalkite gintaro rūgšties tabletes į miltelius. Sumaišykite gintaro rūgšties miltelius su garstyčių aliejumi ir pelenais.
Tolygiai paskirstykite mišinį ant česnakų lysvių. Nesirūpinkite tiksliomis sudedamųjų dalių proporcijomis – dėl šio tręšimo augalai nebus pertręšti.
Patręšus trąšomis, rekomenduojama šiek tiek išpurenti dirvą arba ją padengti humuso ar juodžemio sluoksniu, kad česnakai geriau įsisavintų maistines medžiagas.