Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kad burokėliai ir morkos augtų sultingi ir saldūs: paslapčių paslaptys

1 min. skaitymo

Sodininkai dažnai skundžiasi, kad daržovės, būtent morkos ir burokėliai, yra kartaus skonio ir visai nesaldūs. O sėjant sėklas visada svajoja apie gerą ir skanų derlių. Norint auginti tokį derlių, reikia žinoti ir daržovių priežiūros paslaptis.

Jei jūsų vietovėje yra rūgštus dirvožemis, daržovės nebus saldžios. Būtinai sumažinkite rūgštingumą medžio pelenais. Vasaros pabaigoje šias daržoves rekomenduojama tręšti boru ir manganu, jie padidins cukrų morkose ir burokėliuose.

Ir yra dar viena maža paslaptis, kaip „pasaldinti“ burokėlius. Stebėtina, kad burokėliai mėgsta druską, būtent druska daro juos saldžius. Tik 1 valgomasis šaukštas druskos 10 litrų vandens. Tokiu tirpalu palaistykite burokus.

O morkas galima „pasaldinti“ boro rūgšties ir vandens tirpalu. Norėdami tai padaryti, 1 arbatinį šaukštelį boro rūgšties reikia ištirpinti 1 litre verdančio vandens, tada praskiesti 10 litrų vandens. Atvėsusiu tirpalu apšlakstykite morkas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Miglė Pociuvienė – sodininkystės, daržininkystės ir augalininkystės entuziastė, savo žinias ir patirtį kaupiu jau daugelį metų. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT portalo skaitytojams ir padedu geriau suprasti augalų priežiūrą, derliaus auginimo subtilybes bei tvarios aplinkos kūrimą.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus