Sodininkai dažnai skundžiasi, kad daržovės, būtent morkos ir burokėliai, yra kartaus skonio ir visai nesaldūs. O sėjant sėklas visada svajoja apie gerą ir skanų derlių. Norint auginti tokį derlių, reikia žinoti ir daržovių priežiūros paslaptis.
Jei jūsų vietovėje yra rūgštus dirvožemis, daržovės nebus saldžios. Būtinai sumažinkite rūgštingumą medžio pelenais. Vasaros pabaigoje šias daržoves rekomenduojama tręšti boru ir manganu, jie padidins cukrų morkose ir burokėliuose.
Ir yra dar viena maža paslaptis, kaip „pasaldinti“ burokėlius. Stebėtina, kad burokėliai mėgsta druską, būtent druska daro juos saldžius. Tik 1 valgomasis šaukštas druskos 10 litrų vandens. Tokiu tirpalu palaistykite burokus.
O morkas galima „pasaldinti“ boro rūgšties ir vandens tirpalu. Norėdami tai padaryti, 1 arbatinį šaukštelį boro rūgšties reikia ištirpinti 1 litre verdančio vandens, tada praskiesti 10 litrų vandens. Atvėsusiu tirpalu apšlakstykite morkas.