Erškėtrožė yra itin naudingas augalas, kuriame gausu įvairių vitaminų. Jo išskirtinumas tas, kad žmogaus sveikatai naudingos yra ne tik uogos, bet ir lapai, žiedai ir šaknys.
Erškėtrožės
Skirtingas augalo dalis reikia rinkti skirtingu laiku. Žiedai paprastai skinami birželio mėnesį, kol žiedlapiai dar nepradėjo kristi. Erškėtrožių lapus geriausia skinti liepos mėnesį, o uogos renkamos nuo rugpjūčio iki pat šalnų.
Uogų nerekomenduojama džiovinti natūraliu būdu, nes ilgai džiovinant prarandama daug vitaminų. Tačiau augalo lapus ir žiedus galima džiovinti natūraliai. Svarbu, kad patalpa, kurioje jie džiovinami, būtų gerai vėdinama.
Uogas patariama džiovinti 50 laipsnių temperatūros orkaitėje atidarytomis durelėmis 10 valandų, kas 1,5-2 valandas jas tolygiai paskirstant.
Lapai ir žiedai taip pat gali būti džiovinami orkaitėje, bet 5-ias valandas, pamaišant/paskirstant kas 30 minučių.