Didelio baklažanų derliaus galite tikėtis tik tuo atveju, jei tinkamai juos laistysite. Tik nuo jūsų priklauso, ar rinksite derlių kibirais, ar sulauksite vos keletos neišvaizdžių baklažanų.
Tinkamas baklažanų laistymas
Baklažanai mėgsta drėgmę, todėl po pasodinimo jų negalima palikti likimo valiai ir nelaistyti. Optimalu baklažanus laistyti 2-3 kartus per savaitę, idealu – kas antrą dieną. Vanduo turėtų būti šiltas – 20-25 laipsnių šilumos.
80 proc. baklažanų derliaus gausumo ir kokybiškumo lemia tinkamas laistymas. Būtent jis padeda formuotis dideliems ir mėsingiems vaisiams, pasižymintiems tolygia forma ir elastingu, sultingu minkštimu.
Jei baklažanai bus laistomi nepakankami, jų vidus bus sausas – panašus į vatą, sėklos – karčios, o žievė – itin kieta.