Norite gauti gausų saldžių ir didelių serbentų, braškių ir kitų uoginių augalų derlių? Tuomet jums patiks šis neįprastas trąšų receptas, kuriame nėra fosforo, kalio ir azoto, bet kuris duoda įspūdingą rezultatą.
Trąšos, kurių dėka uogos auga didesnės, saldesnės ir greičiau sunoksta
Sudedamosios dalys:
- 10 litrų vandens;
- gintaro rūgšties – 2 g
- boro rūgšties – 5 g (1 a. šaukštelis);
- mangano sulfato – 5 g (1 a. šaukštelis).
Paruošimas:
Ištirpinkite gintaro rūgštį, boro rūgštį ir mangano sulfatą 10 litrų vandens kibire. Tirpalą gerai išmaišykite.
Naudojimas:
Gautu skysčiu apipurkškite uogakrūmių lapus. Nesibaiminkite, jei šiek tiek trąšų pateks ant uogų – jos joms nepakenks.
Purkšti rekomenduojama ryte arba vakare, esant sausam ir ramiam orui. Kad poveikis būtų geriausias, sezono metu purškimą pakartokite 2-3 kartus: prieš žydėjimą, žydėjimo metu ir po uogų užmezgimo.