Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Norite, kad braškės būtų saldžios ir gardžios? Tai itin paprasta!

1 min. skaitymo

Tikrai nemalonu, kai išvaizdžios ir puikios uogos pasižymi prastu, nesaldžiu ir neišraiškingu skoniu. Tačiau, puiki žinia ta, kad šį trūkumą galima lengvai ištaisyti. Kaip? Visi atsakymai šiame straipsnyje.

 

Kaip pagerinti braškių skonines savybes?

Pasirodo, kad neišraiškingo skonio priežastis – kalio trūkumas.

Ekspertai teigia, kad braškes išgelbės tręšimas. Reikia vartoti trąšas, kuriose yra daug kalio – puikiai tinka mono kalio fosfatas. Jį reikėtų ištirpinti santykiu 1 g 1 litrui vandens. Šiuo atveju naudojamos tik vandenyje tirpios trąšos, kuriose yra ne mažiau kaip 15 % kalio. Nepamirškite, kad braškės apdorojamos per lapus.

Nustebsite, kaip greitai veikia šis metodas – jau po kelių dienų uogos tampa kur kas saldesnės ir skanesnės.

 

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Miglė Pociuvienė – sodininkystės, daržininkystės ir augalininkystės entuziastė, savo žinias ir patirtį kaupiu jau daugelį metų. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT portalo skaitytojams ir padedu geriau suprasti augalų priežiūrą, derliaus auginimo subtilybes bei tvarios aplinkos kūrimą.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus