Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanių ir saldžių morkų paslaptis: geriausi patarimai!

1 min. skaitymo

Morkos – beveik kasdienis svečias ant mūsų stalo. Deja, tačiau kartais net puikiai atrodančios morkos nebūna skanios. Kokia to priežastis?

 

Skanių ir saldžių morkų paslaptis

Žinoma, morkų skonis priklauso nuo daugelio veiksnių, įskaitant dirvožemio kokybę. Didelės, sultingos morkos neaugs molingose ir rūgščiose dirvose.

Šakniavaisiai, augantys pavėsyje, taip pat neįgaus saldumo. Morkoms reikia nuolatinio gero apšvietimo.

Jei morkų viršūnės yra atviros, jose kaupiasi solaninas ir jos pradeda kartėti, todėl šakniavaisius uždenkite.

Norėdami sulaukti saldžių bei skanių morkų derliaus, tręškite jas pelenais. Užtenka 100 g 1 kv. m.

Jaunas morkas laistykite dažnai (1-2 kartus per savaitę), vėliau laistymą reikėtų sumažinti iki 1 karto per savaitę.

Be abejo, piktžolės šalia morkų tikrai nepadės sulaukti gero ir kokybiško derliaus.

Taipogi, atkreipkite dėmesį į svarbiausią dalyką – konkrečios veislės nokimo laikotarpį. Jei instrukcijoje nurodyta 100 dienų, nereikėtų palikti morkų žemėje ilgiau. Tai yra viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl gerai prižiūrimos morkos neužauga saldžios ir skanios.

 

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Miglė Pociuvienė – sodininkystės, daržininkystės ir augalininkystės entuziastė, savo žinias ir patirtį kaupiu jau daugelį metų. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT portalo skaitytojams ir padedu geriau suprasti augalų priežiūrą, derliaus auginimo subtilybes bei tvarios aplinkos kūrimą.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus