Morkos – beveik kasdienis svečias ant mūsų stalo. Deja, tačiau kartais net puikiai atrodančios morkos nebūna skanios. Kokia to priežastis?
Skanių ir saldžių morkų paslaptis
Žinoma, morkų skonis priklauso nuo daugelio veiksnių, įskaitant dirvožemio kokybę. Didelės, sultingos morkos neaugs molingose ir rūgščiose dirvose.
Šakniavaisiai, augantys pavėsyje, taip pat neįgaus saldumo. Morkoms reikia nuolatinio gero apšvietimo.
Jei morkų viršūnės yra atviros, jose kaupiasi solaninas ir jos pradeda kartėti, todėl šakniavaisius uždenkite.
Norėdami sulaukti saldžių bei skanių morkų derliaus, tręškite jas pelenais. Užtenka 100 g 1 kv. m.
Jaunas morkas laistykite dažnai (1-2 kartus per savaitę), vėliau laistymą reikėtų sumažinti iki 1 karto per savaitę.
Be abejo, piktžolės šalia morkų tikrai nepadės sulaukti gero ir kokybiško derliaus.
Taipogi, atkreipkite dėmesį į svarbiausią dalyką – konkrečios veislės nokimo laikotarpį. Jei instrukcijoje nurodyta 100 dienų, nereikėtų palikti morkų žemėje ilgiau. Tai yra viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl gerai prižiūrimos morkos neužauga saldžios ir skanios.