Kasdieniame gyvenime praverčia daugybė, iš pažiūros visai nenaudingų, dalykų. Tad neišmeskite ir svogūnų lukštų – pasirodo, juos puikiai galima panaudoti agurkų priežiūroje.
Kaip paruošti agurkų apdorojimo tirpalą?
Pirmas žingsnis: reikia 700 g svogūnų lukštų. Supilkite juos į 10 litrų vandens pripildytą katilą. Tada pastatykite jį ant ugnies ir užvirinkite. Šiek tiek pavirus ugnį išjunkite. Palikite gautą mišinį atvėsti ir palaikykite dar 14 valandų.
Antras žingsnis: išimkite nuvirusius lukštus – dabar šį svogūnų lukštų užpilą galima naudoti perdirbimui: 1 litrą gauto skysčio atskieskite 4-iais litrais švaraus vandens.
Trečias žingsnis: apipurkškite visą žaliąją agurkų dalį. Taip pat apdorokite dirvą. Patartina net ne purkšti, o apipilti šiuo tirpalu – tai agurkams bus tik į naudą.