3 naudingos įžvalgos įrenginėjantiems paauglio kambarį


Dviguliai čiužiniai

Vaikai auga itin greitai, todėl reikia taip pat greitai prisitaikyti prie jų naujų poreikių. Paauglio kambario atnaujinimas ar įrengimas gali atrodyti kaip sunkus procesas. Šiuo atveju reikia rasti kompromisą tarp finansinių galimybių, paauglio norų ir bendro namų interjero. Straipsnyje pasidalinsime 3 naudingomis įžvalgomis, leisiančiomis įrengti jaunatvišką, funkcionalų kambarį paaugliui.

Įsigykite kokybiškus baldus

Siekiant užtikrinti maksimalų komfortą kambaryje, svarbu pasirinkti ne tik kokybiškus, bet ir funkcionalius baldus. Šioje patalpoje turi tilpti įvairūs daiktai, pavyzdžiui, drabužiai, mokymosi reikmenys, žaidimai, ir dar likti vietos kasdienėms veikloms. Paauglio kambaryje svarbiausi baldai yra:

Įprastai paaugliai patiria daug streso ir nerimo, todėl svarbu užtikrinti kokybišką poilsį. Kokybiškam miegui užtikrinti reikalinga patogi lova ir ergonomiškas čiužinys. Ieškant lovos, patariama atkreipti dėmesį į didesnius matmenis. Įsigiję tvirto korpuso dvigulę lovą, ilgalaikėje perspektyvoje sutaupysite pinigų. Žinoma, šiuo atveju reikalingi ir dviguliai čiužiniai. Ieškodami čiužinio, įvertinkite medžiagas, iš kurių šis yra pagamintas.

Taip pat ne ką mažiau svarbu įsigyti tinkamą rašomąjį stalą ir kėdę. Atsižvelgiant į tai, kad paaugliai greitai auga, rekomenduojama įsigyti ergonominius baldus. Šių baldų aukštį galima itin lengvai reguliuoti ir pritaikyti prie savo poreikių.

Išlaikykite tolygią spalvų gamą

Paauglių nuomonė gali keistis labai gretai, vieną dieną jiems patinka ryškios spalvos, o kitą – pastelinės. Tam, kad pavyktų rasti kompromisą, patariama paauglio kambario pagrindui pasirinkti natūralias, žemiškas spalvas. Tokiu atveju baldais ar dekoro elementais bus galima sukurti norimą atmosferą ir kambario akcentus.

Pavyzdžiui, šioje erdvėje verta rinktis šiltus plikos ar pilkšvos atspalvius, turkio žalsvą ar šiltus baltos spalvos atspalvius. Šie atspalviai tinka tiek kūdikio, tiek paauglio kambaryje. Šios neutralios spalvos dažniausiai dera su kitomis spalvomis, yra patrauklios ir interjere visuomet atrodo puikiai.

Palikite vietos kūrybai

Jaunuolių galvose dažniausiai pilna įvairiausių idėjų. Galvojant apie kambario baldų išdėstymą, patariama palikti vietos kūrybai. Tinkamai išdėstę poilsio ir mokymosi zoną, palikite laisvos erdvės, kurioje vaikas galės užsiimti mėgstama veikla – galbūt tai tapymas, gal grojimas gitara. Savitos detalės pagyvins erdvę, leis susikurti ne tik patogią, bet ir jaukią, kūrybiškumą skatinančią aplinką.

Akivaizdu, kambarys paaugliui vienu metu turi tapti tiek raminančia poilsio oaze, tiek skatinti efektyvų mokymąsi. Funkcionalūs baldai, sumanus šių išdėstymas bei spalvų harmonija ir erdvė kūrybai leis maksimaliai išnaudoti patalpą. Svarbiausia visuose žingsniuose kalbėtis ir ieškoti kompromiso su paaugliu. Dirbant komandoje vieningo tikslo link, galima išvysti geriausius rezultatus.

Išeiti iš AMP versijos