4 svetainės dekoravimo klaidos


Foteliai

Foteliai

Įsirenginėdami namus norime juos paversti tobulais. Svetainėje praleidžiame daug laiko, todėl stengiamės susikurti patogią ir jaukią zoną tiek sau, tiek apsilankantiems svečiams. Taigi šiame straipsnyje kalbame, kokių klaidų vengti, kuriant svetainės interjerą.

Per mažai šviesos

Tikriausiai sutiksite, kad laiką leisti šviesioje patalpoje maloniau nei tamsioje, prastai apšviestoje. Taigi įrenginėdami svetainę nepamirškite apšvietimo. Galite pakabinti šviestuvą virš stalo, sėdimosios dalies, taip pat sumontuoti papildomus LED šviestuvus aplink kambario perimetrą. Svarbu, kad skirtingi šviesos šaltiniai turėtų atskirus jungiklius. Tokiu būdu šviesos srautą galėsite reguliuoti pagal poreikį.

Viskas pernelyg dera

Vienos ir tos pačios spalvos baldai, dekoracijos ir visa kita svetainėje tikrai nesukuria vientisumo jausmo. Toks interjeras dažniausiai atrodo pigiai ir ne itin skoningai. Jei norisi panašių spalvų, vis tiek siūloma rinktis keletą baldų ar dekoracijų, kurie išsiskirs iš bendros spalvų paletės. Taip pat tinka skirtingų tekstūrų, medžiagų ir raštų baldai. Jie padeda sukurti unikalų interjerą ir jį pagyvinti.

Netinkamo dydžio kilimas

Kilimas suteikia prabangos ir jaukumo valgomojo zonai. Tačiau labai svarbu, kad jis būtų tinkamo dydžio. Už per mažo kilimo gali kliūti kėdžių kojos. Todėl bus nepatogu jas patraukti bandant atsisėsti ar atsistoti. Tinkamo dydžio kilimas leis kėdes stumdyti lengviau ir tyliau, jos nebraižys grindų.

Baldų pasirinkimas

Nesistenkite visko sutalpinti svetainės zonoje, ypač, jei neturite daug erdvės. Pagrindiniai dominuojantys baldai dažniausiai būna sofa, valgomojo stalas, indų lentyna. Tačiau tai nėra griežta taisyklė. Įvertinus erdvę, sofą puikiai gali pakeisti keletas fotelių, o didelį stalą – išskleidžiamas, kurio dydį galėsite koreguoti pagal poreikį.

„Magrės baldai“ išsiskiria plačiu gaminių asortimentu. Tereikia išsirinkti tuos, kurie neužgoš kambario erdvės ir puikiai derės su kitais jo elementais. O visi šie patarimai padės sukurti malonią aplinką laiko leidimui su šeima ir draugais.

Išeiti iš AMP versijos