Bulguro prieš gaminant nereikia plauti ar mirkyti, kaip kitų rūšių grūdų, ir tam yra priežasčių. Pirmiausia supraskime, kas yra bulguras.
Tai ne kas kita, kaip iš anksto išdžiovinti ir susmulkinti aukštos kokybės kviečiai, užplikyti verdančiu vandeniu. Šie grūdai turi mažą glikemijos indeksą, juose gausu skaidulinių medžiagų ir mineralų.
Bulguras atrodo kaip garuose virti ryžiai ir dažnai naudojamas plovo, rizoto ir sriubų gamybai.
Kadangi bulguras gaminamas termiškai apdorojant (nuplikant verdančiu vandeniu), jo nereikia nuplauti.
Norint išgauti aromatingą košę, grūdų nereikėtų plauti ar mirkyti, o lengvai pakepinti aliejuje, kad išryškėtų švelnus riešutų skonis.
Norėdami paruošti bulgurą pagal šefų metodą, atlikite toliau nurodytus veiksmus:
- Keptuvės dugną patepkite aliejumi ir kelias minutes kaitinkite bulguro kruopas, kol įgaus savitą aromatą.
- Užpilkite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti.
- Išvirkite kruopas.