Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar verdant mėsą reikia nuo sultinio pašalinti baltas putas, ar tai laiko gaišimas

1 min. skaitymo

Daugelis žmonių verdami mėsą, nuima sultinio paviršiuje susidarančias putas. Vieni jas išima šaukštu, kiti samčiu. Nors mažai žmonių susimąsto, kodėl tai turėtų būti daroma.

Baltos putos verdant mėsą

Yra nuomonė, kad putos yra purvas ir antibiotikai iš mėsos, tačiau ši nuomonė yra klaidinga. Mėsoje gausu baltymų, kurių dalis, savo ruožtu, aukštoje temperatūroje stingsta ir virsta putomis.

Didesnis kiekis tokių putų susidaro iš riebios mėsos. Todėl gryniausią sultinį galima gauti tik iš parduotuvėje pirktos vištienos.

Pilka putų spalva reiškia, kad mėsoje yra daug kraujo. Pavyzdžiui, jei verdate jautieną, kiaulieną, naminę vištieną ar kalakutieną.

Tokios putos nėra kenksmingos, todėl, tai nieko blogo. Jei to nepadarysite, sultinio skaidrumas pasikeis ir šiek tiek bus jaučiamas sukrešėjusio kraujo skonis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus