Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Sveikos kavos patarimai: kaip gerti kavą, kad ji būtų ne tik skani, bet ir sveika?
Maistas / Gėrimai

Sveikos kavos patarimai: kaip gerti kavą, kad ji būtų ne tik skani, bet ir sveika?

Kava reikia mėgautis
Dalintis

Kava yra vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Nors ji žinoma dėl savo energijos suteikiančių savybių, ji taip pat gali būti naudinga, jei geriate ją su tinkamais ingredientais.

 

Rinkitės aukštos kokybės kavos pupeles

Pirmoji sveikos kavos gaminimo taisyklė – rinktis aukštos kokybės kavos pupeles. Geriausia rinktis ekologiškas, žinomų, patikimų gamintojų pupeles.

 

Nedėkite cukraus

Cukrus yra vienas didžiausių sveikos kavos priešų. Jis turi daug kalorijų ir gali prisidėti prie svorio augimo, diabeto ir kitų sveikatos problemų. Vietoj cukraus pabandykite dėti natūralių saldiklių, pavyzdžiui, medaus, agavų arba stevijos.

Venkite dirbtinės grietinėlės

Dirbtinė grietinėlė turi daug kalorijų ir nesveikų ingredientų. Pabandykite naudoti natūralias alternatyvas be laktozės, pavyzdžiui, migdolų, kokosų ar avižų pieną.

 

Naudokite cinamoną

Cinamonas yra natūralus prieskonis, kuris gali suteikti skonio ir padidinti naudą. Jame gausu antioksidantų ir jis padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Taigi, į kavą įmaišę cinamono, galite sumažinti uždegimą organizme, sustiprinti imuninę sistemą ir sumažinti širdies ligų riziką.

 

Žinokite tinkamą kiekį

Nors kava gali būti sveikas gėrimas, svarbu nepersistengti. Geriant per daug, gali sutrikti miegas, atsirasti nerimas ir kitų sveikatos problemų. Geriausia apriboti suvartojamos kavos kiekį iki vieno ar dviejų puodelių per dieną ir vengti gerti ją prieš miegą.

 

Pasirinkite sveiką virimo būdą

Paruošimo būdas taip pat gali turėti įtakos naudai. Rinkitės metodus, kuriems nereikia didelio karščio ar slėgio, nes jie gali sunaikinti kai kuriuos kavos pupelėse esančius antioksidantus ir maistingąsias medžiagas. Geriausia naudoti kavamalę ir naudoti pusiau automatinį kavos aparatą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...