Kava yra skani pati savaime, daugelis žmonių neįsivaizduoja ryto be šio gana žvalinančio gėrimo. Dažniausiai kava geriama be jokių priedų arba įpylus šiek tiek pieno. Kiti, naudoja ir prieskonius, tokius kaip cinamonas, gvazdikėliai ir klevų sirupas.
Yra ir kitų, ne mažiau naudingų, bet gana keistų priedų – dar keisčiau yra tai, kad jie geriau atskleidžia gėrimo skonį.
Kokių prieskonių galima dėti į kavą?
Štai keletas variantų:
- Juodieji pipirai. Taip pat galima įdėti aitriosios paprikos, kuri gerina medžiagų apykaitą.
- Kardamonas. Šiame priede yra daug naudingų elementų.
- Gvazdikėlių. Puikus derinys – papildas stimuliuoja kraujotaką ir mažina kraujospūdį.
- Druska. Ji suteikia gėrimui lengvo kontrasto, kuris sustiprina aromatą ir skonį. Geriau vartoti išgrynintą ir smulkią druską.
- Česnakai. Pakanka įdėti 2-3 skilteles. Skonis bus įdomus. Geriau papildyti dar ir medumi.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi