Kartais pusryčiams paruošti nėra daug laiko, todėl žmonės tiesiog suvalgo sumuštinį arba išgeria puodelį kavos. Tačiau vis dėlto geriau skirti 10-15 minučių ir paruošti ką nors sotesnio. Pavyzdžiui, blynelius su sūriu ir žolelėmis. Toliau dalijamės jų receptu.
Blynų su sūriu ir žolelėmis receptas
Ingredientai:
- Kefyras – 1 puodelis
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Kietasis sūris – 100 g
- Cukrus – pusė arbatinio šaukštelio
- Druska – pusė arbatinio šaukštelio
- Miltai – 1,5 puodelio
- Soda – pusė arbatinio šaukštelio
- Žaliasis svogūnas – 3-4 šakelės
- Krapai – 3-4 šakelės
- Augalinis aliejus kepimui
Paruošimas:
- Žalumynus reikia nuplauti ir nusausinti, tada smulkiai supjaustyti.
- Kietąjį sūrį sutarkuoti stambia tarka ir pridėti prie žalumynų.
- Įmušti kiaušinį ir supilti šiek tiek pašildytą kefyrą, į kurį reikia įberti sodos.
- Išmaišykite ingredientus ir įberkite druskos bei cukraus.
- Vėl išmaišyti ir palaipsniui suberti miltus.
- Tešlą išmaišyti iki tirštos grietinės konsistencijos.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir į jį pilkite po vieną valgomąjį šaukštą tešlos, suformuodami nedidelius paplotėlius.
- Kepkite jas iš abiejų pusių, kol paruduos.
- Karštus paplotėlius patiekite su grietine.