Išvenkite šių 3 klaidų: kaip tinkamai prižiūrėti batus pavasarį


Batų priežiūra pavasarį

Pavasarį orai labai permainingi ir nenuspėjami. Dažnai lyja, o kartais net sninga. Gatvėje purvina, tavo taip pat išsipurvina. Kaip tinkamai prižiūrėti batus – skaitykite toliau.

3 klaidos, kurios pablogina avalynės būklę pavasarį

Džiovinimas šalia radiatoriaus

Drėgnų batų niekada negalima džiovinti šalia radiatoriaus. Kadangi aukšta temperatūra pablogins jų išvaizdą ir kokybę. Pavyzdžiui, odiniai ir eko odos batai gali įtrūkti.

Svarbu! Galite išdžiovinti batus naudodami įprastą popierių. Norėdami tai padaryti, suglamžykite kelis laikraščių ar popierinių servetėlių lapus ir įdėkite juos į batus. Bet koks popierius puikiai sugers drėgmės perteklių.

Be to, odinius batus lietingu ir drėgnu oru reikėtų apdoroti specialiais vandenį atstumiančiais purškikliais.

Nešvarūs batai

Dažnai pasitaiko atvejų, kai pareinate namo su nešvariais batais ir neskubate jų plauti bei valyti. Tai didelė klaida, nes niekada neturėtumėte palikti batų nešvarių per naktį. Tuo metu ten dauginsis kenksmingos bakterijos, dėl kurių atsiras nepageidaujamas kvapas.

Patarimas. Susikurkite gerą įprotį pasirūpinti savo batais, kai tik grįšite namo.

Priežiūros priemonės

Kartais galime piktnaudžiauti batų priežiūra ir nenaudoti jokių priemonių jų valymui. Tačiau reikia suprasti, jog batai būtų nepriekaištingos būklės, verta pasistengti.

Patarimas. Naudokite batų priežiūros priemones. Pavyzdžiui, odinius batus reikia valyti specialiu šepečiu. Be to reikėtų padengti specialiais kremais.
Išeiti iš AMP versijos