J. Bidenas ragina amerikiečius išvykti iš Ukrainos


JAV Prezidentas Bidenas

Prezidentas pareiškė, kad JAV piliečiai dabar turėtų palikti Ukrainą, nes konfliktas gali paaštrėti. JAV prezidentas Joe Bidenas kreipėsi į savo tautiečius Ukrainoje ir paragino juos palikti šalį dėl Rusijos invazijos grėsmės. Baltųjų rūmų prezidentas tai sakė interviu “NBC News”.

J. Bidenas ragina amerikiečius išvykti iš Ukrainos teritorijos, dėl karo grėsmės

“Amerikos piliečiai turėtų išvykti dabar. Juk turime reikalų ne su teroristine organizacija. Turime reikalų su viena didžiausių pasaulio kariuomenių. Tai visai kitokia situacija ir viskas gali greitai išeiti iš rankų”, – sakė prezidentas.

Žurnalisto paklaustas, koks scenarijus galėtų paskatinti JAV vadovą siųsti karius gelbėti evakuojamų amerikiečių, J. Bidenas atsakė: “Ne. Tai pasaulinis karas, kai amerikiečiai ir Rusija pradeda šaudyti vieni į kitus… Esame visiškai kitame pasaulyje nei kada nors anksčiau.”

Rusijos kariskiai prie Ukrainos sienos

JAV valstybės departamentas taip pat paragino amerikiečius nedelsiant išvykti iš Ukrainos. “Nesilankykite Ukrainoje dėl padidėjusios Rusijos karinių veiksmų ir COVID-19 grėsmės; esantys Ukrainoje turėtų išvykti komerciniais ar asmeniniais būdais”, – sakoma pareiškime.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos