Jums nebereikės pilti aliejaus į keptuvę: štai ką reikia padaryti

Nelimpanti ketaus keptuvė

Toks triukas tinka indams, pagamintiems iš ketaus, nerūdijančio plieno ir aliuminio. Kai paviršiuje nėra įbrėžimų ar kitų pažeidimų, o maistas vis tiek prilimpa, problema – netinkama priežiūra ir naudojimas. Norint ištaisyti šia problemą, pakanka atlikti kelis paprastus veiksmus.

Ką daryti, kad maistas neliptų prie keptuvės?

Kiekviena medžiaga turi savo ypatumus. Į indo dugną pilama druska ir uždedama ant ugnies. Keptuvė laikoma ant viryklės, kol 1 kartą sutraškės. Palikite atvėsti, tada įberkite druskos ir patepkite paviršių aliejumi.

Nerūdijančiam plienui paruoškite vandens ir acto tirpalą santykiu 3:1. Skystis pilamas ir virinamas ant viryklės, tada nuplaunamas ir sausai nušluostomas.

Kalbant apie aliuminio paviršių, reikia sukurti aliejaus sluoksnį. Norint jį pagaminti, reikia išvirti aliejaus su žiupsneliu druskos. Po to skystis nupilamas, o indai išplaunami švariu vandeniu.

Išeiti iš AMP versijos